KookJij

Lasagna met courgettesaus

Een heerlijk lasagna met courgettesaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Kookboek 'De kleine vegetarische keuken'
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagna met courgettesaus te bereiden

Kook de lasagnevellen in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat ze op een vochtige doek uitlekken.
Snijd 1 courgette in halve boogjes en de andere in stukken. Kook de in stukken gesneden courgette in water met het bouillontablet, de knoflook en een beetje zout in 15 minuten gaar. Giet af en pureer met de crème fraîche in de keukenmachine, blender of met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de courgetteboogjes in 3-4 minuten zacht. Roer de Provençaalse kruiden en basilicum erdoor. Schep de courgettesaus erdoor.
Doe een laagje saus op de bodem van de ovenschaal en leg er lasagnevellen op. Schep er een deel van de saus over. Maak op deze manier alle ingrediënten op, maar eindig met een laagje saus. Strooi de geraspte kaas erover en gratineer de lasagne 10-15 minuten onder een hete grill.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

erna

erna zegt:
Dag, weer eens iets anders om courgette te maken.Bedankt en fijn weekend,
erna
mia7

mia7 zegt:
Hallo Gabrieele,dit recept komt in mijn favorieten.
Eens kijken wanneer ik het ga maken,Bedankt !

Grt Mieja:)