Recept
« Terug naar recepten
Lasagna (Simpel)
PT180M
Lasagna (Simpel)
Een heerlijk lasagna (simpel) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 - 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagna (Simpel) te bereiden
1).In grote braadpan met dikke bodem de uien en knoflook aanfruiten in de olijf olie. (of reuzel als dat voorradig is)
2).In kleine braadpan tomatenconcentraat verhitten en doorroeren ged.10 minuten, tot de zure reuk verdwenen is.
3).Hierbij gaat de uienmassa. Zachtjes laten doorpruttelen.
4).In de grote pan opnieuw olie verhitten en daarin het gehakt met de Italiaanse kruiden, peper, zout, en sambal mengen en rul bakken.
5).Hierbij dan de tomaten-uien preu toevoegen en goed doorroeren.
6).Hierbij de blikken tomaat gieten, met dien verstande dat de inhoud van het 2de blik tomaten eerst wordt gezeefd.
7).Op smaak brengen zo nodig met peper, suiker en als het niet anders kan wat zout. Dit een uur laten sudderen.
8).Ondertussen de Béchamel saus maken van de boter, bloem, melk en nootmuskaat. Minstens 10 minuten zachtjes laten koken om de bloem te garen.
9).In ovenschaal doen:
*Laag lasagna vellen
*1/3 deel van de Bechamelsaus
*1/3 deel van de tomaten/gehakt saus
*laag plakjes mozzarella
*Laag lasagna vellen, enz. tot alles opgebruikt is.
*Alu folie op de schaal doen en het geheel 45 minuten in de oven zetten.
10).Schaal uit de oven halen, alu-folie verwijderen en de kaas er op strooien en weer 20 minuten in de oven zetten.
2).In kleine braadpan tomatenconcentraat verhitten en doorroeren ged.10 minuten, tot de zure reuk verdwenen is.
3).Hierbij gaat de uienmassa. Zachtjes laten doorpruttelen.
4).In de grote pan opnieuw olie verhitten en daarin het gehakt met de Italiaanse kruiden, peper, zout, en sambal mengen en rul bakken.
5).Hierbij dan de tomaten-uien preu toevoegen en goed doorroeren.
6).Hierbij de blikken tomaat gieten, met dien verstande dat de inhoud van het 2de blik tomaten eerst wordt gezeefd.
7).Op smaak brengen zo nodig met peper, suiker en als het niet anders kan wat zout. Dit een uur laten sudderen.
8).Ondertussen de Béchamel saus maken van de boter, bloem, melk en nootmuskaat. Minstens 10 minuten zachtjes laten koken om de bloem te garen.
9).In ovenschaal doen:
*Laag lasagna vellen
*1/3 deel van de Bechamelsaus
*1/3 deel van de tomaten/gehakt saus
*laag plakjes mozzarella
*Laag lasagna vellen, enz. tot alles opgebruikt is.
*Alu folie op de schaal doen en het geheel 45 minuten in de oven zetten.
10).Schaal uit de oven halen, alu-folie verwijderen en de kaas er op strooien en weer 20 minuten in de oven zetten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op en geef er een Caprese-salade bij en wat brood.