KookJij

Lasagne met boerenkool en tomaat

Een heerlijk lasagne met boerenkool en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: smulweb
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne met boerenkool en tomaat te bereiden

Lekker met komkommerblokjes met geraspte wortel en limoenrasp.
Kook de lasagne beetgaar in ruim kokend water en laat de vellen naast elkaar op keukendoeken uitlekken.
Kook de tomaatblokjes samen met het vocht en de in plakjes gesneden bleekselderij in tot een niet te dikke saus.
Breng de saus op smaak met peper en zout. Kook de boerenkool samen met de gehakte ui in een laagje water 15 minuten. Giet de groente af en breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel lasagne in een ovenvaste schaal en schep hier wat tomatensaus over. Verdeel hier boerenkool over en dek dit af met een velletje lasagne. Ga zo door tot alle ingredi?nten opgebruikt zijn. Eindig met de tomatensaus.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de lasagneschotel in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten gaar worden.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst