Recept
« Terug naar recepten
Lasagne met vis
PT80M
Lasagne met vis
Een heerlijk lasagne met vis recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne met vis te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak eerst de saus. Pel en snipper de ui, fruit hem in wat olie. Doe er de room bij en laat even koken. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Meng met de in blokjes gesneden kabeljauw.
Verdeel de broccoli in heel kleine roosjes en blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
Laat de boter voor de bechamelsaus smelten en strooi er de bloem bij. Laat heel even sudderen. Schenk er de melk bij en laat al roerend indikken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Beboter een ovenschaal. Schep er een laagje bechamelsaus in, bestrooi met broccoli en dek af met lasagnevellen. Schep daarop saus met de vis en bedek opnieuw met lasagnevellen.
Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, en eindig met bechamelsaus. Dek af met plakjes mozzarella, bestrooi met gruyere kaas en zet 40 minuten in de oven.
Tip:
Mix gare broccolisteeltjes bij de saus voor een mooi groene saus.
Maak eerst de saus. Pel en snipper de ui, fruit hem in wat olie. Doe er de room bij en laat even koken. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen. Meng met de in blokjes gesneden kabeljauw.
Verdeel de broccoli in heel kleine roosjes en blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
Laat de boter voor de bechamelsaus smelten en strooi er de bloem bij. Laat heel even sudderen. Schenk er de melk bij en laat al roerend indikken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Beboter een ovenschaal. Schep er een laagje bechamelsaus in, bestrooi met broccoli en dek af met lasagnevellen. Schep daarop saus met de vis en bedek opnieuw met lasagnevellen.
Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, en eindig met bechamelsaus. Dek af met plakjes mozzarella, bestrooi met gruyere kaas en zet 40 minuten in de oven.
Tip:
Mix gare broccolisteeltjes bij de saus voor een mooi groene saus.