Recept
« Terug naar recepten
Lasagne van krokante tuiles met framboos
PT60M
Lasagne van krokante tuiles met framboos
Een heerlijk lasagne van krokante tuiles met framboos recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne van krokante tuiles met framboos te bereiden
Weeg de eiwitten en neem exact hetzelfde gewicht voor respectievelijk de Solo, de bloem en de suiker.
Smelt de Solo, voeg de suiker toe, vervolgens de bloem, en ten slotte het eiwit.
Roer alles goed door elkaar en laat het geheel rusten in de koelkast.
Zet enkele frambozen weg voor de versiering.
Gaar de rest van de frambozen met wat suiker en een scheutje water, mix ze, en duw ze door een zeef. Laat de coulis afkoelen.
Meng de mascarpone met de vanillesuiker, de suiker en de helft van de coulis en laat in de koelkast opstijven.
Warm de oven op 180°C voor. Smeer het tuilesdeeg in rondjes op bakpapier uit. Bak mooi bruin in de oven en laat op een rooster afkoelen.
Schik op ieder bord een tuile en leg daarop een quenelle mascarpone en 3 frambozen. Herhaal dit drie maal.
Werk de borden af met de rest van de coulis.
Smelt de Solo, voeg de suiker toe, vervolgens de bloem, en ten slotte het eiwit.
Roer alles goed door elkaar en laat het geheel rusten in de koelkast.
Zet enkele frambozen weg voor de versiering.
Gaar de rest van de frambozen met wat suiker en een scheutje water, mix ze, en duw ze door een zeef. Laat de coulis afkoelen.
Meng de mascarpone met de vanillesuiker, de suiker en de helft van de coulis en laat in de koelkast opstijven.
Warm de oven op 180°C voor. Smeer het tuilesdeeg in rondjes op bakpapier uit. Bak mooi bruin in de oven en laat op een rooster afkoelen.
Schik op ieder bord een tuile en leg daarop een quenelle mascarpone en 3 frambozen. Herhaal dit drie maal.
Werk de borden af met de rest van de coulis.
assy zegt: