KookJij

Lasagne van rode poon met Brugse Blomme, couscous en een coulis van paprika

Een heerlijk lasagne van rode poon met brugse blomme, couscous en een coulis van paprika recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne van rode poon met Brugse Blomme, couscous en een coulis van paprika te bereiden

Bak de rode poonfilets langs beide kanten kort aan in een hete pan. Haal de vis uit de pan. Leg een rode poonfilet op een geboterde ovenschotel, smeer wat rode pesto op de vis. Leg er de schijfjes Brugse Blomme op, twee blaadjes basilicum gevolgd met nog visfilet.
Voor de saus: stoof de fijngesneden sjalot aan in wat olijfolie. Voeg de paprika in stukken erbij en laat een 5 tal minuten sudderen. Bevochtig met de kippenbouillon, plaats een deksel en laat 5 tot 10 min inkoken. Mix de saus glad.
Bevochtig de couscous met 1/2 l kokend water, voeg olijfolie, krenten en koriander toe. Laat de couscous zwellen tot al het vocht verdwenen is. Plaats de rode poon nog 3 minuten in een oven van 200°C en opdienen.
Leg de couscous in het midden van het bord, plaats daarop de vis. Drapeer er de saus in een fijn lijntje rond.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst