Recept
« Terug naar recepten
Lasagne van tonijn en ricotta
PT60M
Lasagne van tonijn en ricotta
Een heerlijk lasagne van tonijn en ricotta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Rio Mare
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne van tonijn en ricotta te bereiden
Snijd de courgettes en de ui in dunne schijfjes en laat ze in een pan bruinen met olijfolie. Voeg een snuifje zout toe en stoof de groenten tot ze gaar zijn.
Snijd de tomaten in schijfjes, meng de ricotta onder de courgettes and voeg de Parmezaanse kaas bij de bechamelsaus.
Leg een laag lasagnevellen in een ovenschaal en schep enkele lepels bechamelsaus op de vellen. Schep er vervolgens wat van het courgette-ricottamengsel op, een hoeveelheid uitgelekte tonijn en enkele schijfjes tomaat. Kruid met basilicumblaadjes en bedek met een nieuwe laag pastavellen.
Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten zijn opgebruikt. Bak de lasagne gedurende ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Snijd de tomaten in schijfjes, meng de ricotta onder de courgettes and voeg de Parmezaanse kaas bij de bechamelsaus.
Leg een laag lasagnevellen in een ovenschaal en schep enkele lepels bechamelsaus op de vellen. Schep er vervolgens wat van het courgette-ricottamengsel op, een hoeveelheid uitgelekte tonijn en enkele schijfjes tomaat. Kruid met basilicumblaadjes en bedek met een nieuwe laag pastavellen.
Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten zijn opgebruikt. Bak de lasagne gedurende ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.