Recept
« Terug naar recepten
Lauwe salade met eekhoorntjesbrood
PT30M
Lauwe salade met eekhoorntjesbrood
Een heerlijk lauwe salade met eekhoorntjesbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwe salade met eekhoorntjesbrood te bereiden
Was de sla en kies de mooiste blaadjes eruit.
Scheur of snijd grote bladeren in kleine stukken.
Droog de sla in een slacentrifuge of in een droge doek.
Maak op elk van de vier kleine borden een bedje van deze gemengde slasoorten.
Snijd de steeltjes van de paddestoelen.
Maak de paddestoelen schoon met een vochtige doek of met een kwastje.
Snijd de hoedjes in dunne plakken.
Bestrijk de plakken dun met olijfolie en grilleer ze heel even om en om in een droge anti-aanbakpan of op de grill.
Bestrooi ze met wat zout en peper en drapeer ze in waaier-of bloempatroon naar keuze op het bed van sla.
Bedruppel de salade met wat olijfolijfolie en citroensap en strooi er wat zout en versgemalen peper over.
Dien op voor de plakjes paddestoel zijn afgekoeld.
Scheur of snijd grote bladeren in kleine stukken.
Droog de sla in een slacentrifuge of in een droge doek.
Maak op elk van de vier kleine borden een bedje van deze gemengde slasoorten.
Snijd de steeltjes van de paddestoelen.
Maak de paddestoelen schoon met een vochtige doek of met een kwastje.
Snijd de hoedjes in dunne plakken.
Bestrijk de plakken dun met olijfolie en grilleer ze heel even om en om in een droge anti-aanbakpan of op de grill.
Bestrooi ze met wat zout en peper en drapeer ze in waaier-of bloempatroon naar keuze op het bed van sla.
Bedruppel de salade met wat olijfolijfolie en citroensap en strooi er wat zout en versgemalen peper over.
Dien op voor de plakjes paddestoel zijn afgekoeld.