Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme salade van mosselen met een (zieopm)
PT40M
Lauwwarme salade van mosselen met een (zieopm)
Een heerlijk lauwwarme salade van mosselen met een (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme salade van mosselen met een (zieopm) te bereiden
Zweet de gesneden wortel, sjalotten, peterseliestelen en de knoflook aan in 1/2 el olijfolie.
Voeg de gekneusde peperkorrels toe en blus af met witte wijn.
Voeg de schoongemaakte en gecontroleerde mosselen toe.
Dek pan af met deksel en laat mosselen op hoog vuur snel gaar worden.
Haal de mosselen uit de schelpen en houd ze in een beetje gezeefd kookvocht warm.
Maak een kerrie/appeldressing door de gesnipperde sjalot en in brunoise gesneden appel te vermengen met de andere ingredienten.
Meng de ragfijn gesneden julienne van wortel, courgette en paprika door de geplukte gemengde sla en maak salade aan met 3/4 deel van de dressing.
Breng met het resterende deel van de dressing de mosselen op smaak.
UITSERVEREN:
Dresseer de mosselen en salade op borden en garneer met dille.
Versier de rand van het bord met witte peper uit de molen.
Voeg de gekneusde peperkorrels toe en blus af met witte wijn.
Voeg de schoongemaakte en gecontroleerde mosselen toe.
Dek pan af met deksel en laat mosselen op hoog vuur snel gaar worden.
Haal de mosselen uit de schelpen en houd ze in een beetje gezeefd kookvocht warm.
Maak een kerrie/appeldressing door de gesnipperde sjalot en in brunoise gesneden appel te vermengen met de andere ingredienten.
Meng de ragfijn gesneden julienne van wortel, courgette en paprika door de geplukte gemengde sla en maak salade aan met 3/4 deel van de dressing.
Breng met het resterende deel van de dressing de mosselen op smaak.
UITSERVEREN:
Dresseer de mosselen en salade op borden en garneer met dille.
Versier de rand van het bord met witte peper uit de molen.