Recept
« Terug naar recepten
Lebkuchen
PT70M
Lebkuchen
Een heerlijk lebkuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Duitse nicht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lebkuchen te bereiden
De honing aan de kook brengen daarna door de honing 1 deciliter water, de suiker, kaneel, kruidnagelpoeder, nootmuskaat en de gepureerde oranjesnippers erdoor roeren. Dit kokende mengsel in een grote kom met de gezeefde bloem doen en snel tot een deeg roeren en kneden. 30 minuten laten rusten en tot een lap van 1 centimeter dikte uitrollen. Uit het deeg sterren, kransjes, engeltjes of wat je maar wilt steken. Het deeg op een beboterd en met bloem bestoven bakblik leggen en met melk bestrijken. De koekjes midden in de oven zo'n 20-30 minuten op 200 graden bakken tot ze mooi goudbruin zijn. Gezeefde poedersuiker met citroensap en eiwit 2 minuten roeren. Dan in een papieren puntzakje doen, puntje eraf knippen en de figuurtjes ermee bespuiten. Vervolgens kun je deze in de boom of ergens anders ophangen. Dit recept is ook te gebruiken om complete huisjes, zoals dat van hans en grietje of een leuke kerststal mee te maken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Maaike zegt:
yoyalcin zegt:
Ik heb dit recept geprobeerd, maar bij mij worden de koeken keihard. enig idee wat er bij mij verkeerd kan zijn gegaan?
Maaike zegt: