Recept
« Terug naar recepten
Lekkere nasi-ballen.
PT30M
Lekkere nasi-ballen.
Een heerlijk lekkere nasi-ballen. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Diamant
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lekkere nasi-ballen. te bereiden
Breng het water en zout aan de kook en voeg de gewassen rijst daarbij.
Als het water opnieuw kookt, roert u met een houten lepel over de bodem van de pan en dan mag de rijst zachtjes gaar worden.
Bak de uien met zout in de margarine.
( Zet u de vlam niet te hoog ?
Doe het vlees erbij in stukjes, daarna naar smaak kruiden toevoegen en het laatst de gare rijst.
Meng alles door elkaar en warm het nog eens door.
Laat goed afkoelen.
Bereidingswijze
Na afkoeling de ballen vormen.die een jasle krijgen van paneermeel, losgeklopt ei en weer paneermeel.
U bakt ze op een frituurspaan in heet diamant-vet. Verrukkelijk !
Serveertips
U begrijpt dat de ballen gewoon in heet frituurvet gebakken kunnen worden.
Maar ik vond het leuk om het recept hier neer te zetten zoals diamant het indertijd beschreef.
Eet smakelijk.
Als het water opnieuw kookt, roert u met een houten lepel over de bodem van de pan en dan mag de rijst zachtjes gaar worden.
Bak de uien met zout in de margarine.
( Zet u de vlam niet te hoog ?
Doe het vlees erbij in stukjes, daarna naar smaak kruiden toevoegen en het laatst de gare rijst.
Meng alles door elkaar en warm het nog eens door.
Laat goed afkoelen.
Bereidingswijze
Na afkoeling de ballen vormen.die een jasle krijgen van paneermeel, losgeklopt ei en weer paneermeel.
U bakt ze op een frituurspaan in heet diamant-vet. Verrukkelijk !
Serveertips
U begrijpt dat de ballen gewoon in heet frituurvet gebakken kunnen worden.
Maar ik vond het leuk om het recept hier neer te zetten zoals diamant het indertijd beschreef.
Eet smakelijk.
Corry Brow zegt:
Corry