KookJij

Lekkere nasi-ballen.

Een heerlijk lekkere nasi-ballen. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Diamant
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lekkere nasi-ballen. te bereiden

Breng het water en zout aan de kook en voeg de gewassen rijst daarbij.
Als het water opnieuw kookt, roert u met een houten lepel over de bodem van de pan en dan mag de rijst zachtjes gaar worden.
Bak de uien met zout in de margarine.
( Zet u de vlam niet te hoog ?
Doe het vlees erbij in stukjes, daarna naar smaak kruiden toevoegen en het laatst de gare rijst.
Meng alles door elkaar en warm het nog eens door.
Laat goed afkoelen.
Bereidingswijze
Na afkoeling de ballen vormen.die een jasle krijgen van paneermeel, losgeklopt ei en weer paneermeel.
U bakt ze op een frituurspaan in heet diamant-vet. Verrukkelijk !
Serveertips
U begrijpt dat de ballen gewoon in heet frituurvet gebakken kunnen worden.
Maar ik vond het leuk om het recept hier neer te zetten zoals diamant het indertijd beschreef.
Eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Corry Brow

Corry Brow zegt:
Have tried to find this recept for a long time. Will try to make them for sure
Corry