Recept
« Terug naar recepten
Lemper met gehaktvulling
PT120M
Lemper met gehaktvulling
Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lemper met gehaktvulling te bereiden
- Was de ketanrijst totdat het water helder is en zet de ketan onder water een nacht in de koelkast om te weken. Kook de rijst met de halve kokosblok opgelost in 1 liter water, het zout en de pandanbladeren , een gekneusde serehstengel en 2 djeruk purutblaaadjes,goed om blijven roeren tot het vocht opgenomen is door de ketanrijst ongeveer 10 minuten zachtjes roerend aan de kook laten dan in de stoompan of vergiet nog 35 minuten afgedekt op een kan kokend water laten stomen en laten afkoelen. De vulling : maak een boemboe van de kruiden kemirie's uien en knoflook en fruit het in wat olie aan , dan het gehakt erbij rullen de gekneusde sereh ,daon salam en de djeruk purutblaadjes . Voeg de verkruimelde bouillonblokken toe en de opgeloste kokosblok de goela djawa en laat het geheel lekker sudderen tot het vocht verdamp is , ongeveer een uurtje zodat de stengels en bladeren hun aroma goed hebben nagelaten , laat de vulling afkoelen. knip 40 velletjes magneronfolie van een rol 25 cm lang en leg hier 90 gram gekookte rijst op. Vouw de folie erover en druk het plat tot je ongeveer een lapje hebt van 11x13 cm, of gebruik je lemper pers vouw de folie weer open en leg er een reep vulling over, vouw nu met behulp van je folie de lemper dicht en rol de folie strak dicht. De uiteinden van de folie draai je goed strak aan zodat de lemper er goed strak in komt te zitten. Je kunt ze zo mooi in porties in diepvrieszakjes invriezen,meteen opeten mag ook !
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Meestal was het kipvulling waar ik de lemper mee maakte maar dit is toch nét wat malser en zeker voor herhaling vatbaar