Recept
« Terug naar recepten
Leng in romige waterzooi
PT30M
Leng in romige waterzooi
Een heerlijk leng in romige waterzooi recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Leng in romige waterzooi te bereiden
Schil de krielaardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Snijd de groenten in fijne reepjes en verdeel de visfilets in stukken.
Kook de groenten beetgaar in de visfumet en laat op het laatst de visstukken erin gaar pocheren (een 2-tal minuten).
Haal de stukken vis uit de visfumet, verdeel ze over diepe voorverwarmde borden en schik de krielaardappelen ertussen.
Giet de room bij de visfumet, meng met 3/4 van de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Bind eventueel met maïszetmeel en verdeel de soep over de borden. Garneer met de resterende peterselie en een basilicumblaadje.
Snijd de groenten in fijne reepjes en verdeel de visfilets in stukken.
Kook de groenten beetgaar in de visfumet en laat op het laatst de visstukken erin gaar pocheren (een 2-tal minuten).
Haal de stukken vis uit de visfumet, verdeel ze over diepe voorverwarmde borden en schik de krielaardappelen ertussen.
Giet de room bij de visfumet, meng met 3/4 van de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Bind eventueel met maïszetmeel en verdeel de soep over de borden. Garneer met de resterende peterselie en een basilicumblaadje.