KookJij

Leng in romige waterzooi

Een heerlijk leng in romige waterzooi recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Leng in romige waterzooi te bereiden

Schil de krielaardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Snijd de groenten in fijne reepjes en verdeel de visfilets in stukken.
Kook de groenten beetgaar in de visfumet en laat op het laatst de visstukken erin gaar pocheren (een 2-tal minuten).
Haal de stukken vis uit de visfumet, verdeel ze over diepe voorverwarmde borden en schik de krielaardappelen ertussen.
Giet de room bij de visfumet, meng met 3/4 van de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Bind eventueel met maïszetmeel en verdeel de soep over de borden. Garneer met de resterende peterselie en een basilicumblaadje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst