Recept
« Terug naar recepten
Lentestammpot met rode zalm
PT30M
Lentestammpot met rode zalm
Een heerlijk lentestammpot met rode zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
570 kCal energie
32 Gram eiwit
21 Gram vet
63 Gram koolhydraten
32 Gram eiwit
21 Gram vet
63 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vis op zijn best - John West
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lentestammpot met rode zalm te bereiden
Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.
Giet ze af en vang het kookvocht op.
Stamp ze met de creme fraiche en evt. een scheut kookvocht tot een smeuïge puree.
Schep de kropsla, zalm, zongedroogde tomaat of kappertjes en bieslook door de puree.
Breng op smaak met zout en peper en serveer de stamppot meteen zodat de slareepjes een knapperige beet houden.
Giet ze af en vang het kookvocht op.
Stamp ze met de creme fraiche en evt. een scheut kookvocht tot een smeuïge puree.
Schep de kropsla, zalm, zongedroogde tomaat of kappertjes en bieslook door de puree.
Breng op smaak met zout en peper en serveer de stamppot meteen zodat de slareepjes een knapperige beet houden.