Recept
« Terug naar recepten
Lentestampot van gierst
PT120M
Lentestampot van gierst
Een heerlijk lentestampot van gierst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lentestampot van gierst te bereiden
Gierst wassen en 1 uur weken in 5 dl. water. Gierst met weekwater aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Melk tegen de kook aan verhitten en met wat zout door de gierst roeren. Gierst 1 uur laten nawellen in afgedekte pan. Ondertussen de bosuitjes in ringetjes snijden en in wat olie roerbakken. Veldsla wassen en in stukjes scheuren. Brie in stukjes snijden. Basilicum in stukjes scheuren. Gierst met een houten lepel of mixer tot een luchtige puree kloppen. Boter erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Bosui, veldsla, brie en basilicum erdoor roeren en direct opdienen.
camilla zegt:
Groetjes.