Recept
« Terug naar recepten
Licht gebonden Indische kippensoep
PT45M
Licht gebonden Indische kippensoep
Een heerlijk licht gebonden indische kippensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Mijn vriend Jiri's oma Toos
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Licht gebonden Indische kippensoep te bereiden
Leg de kipfilets een half uur in de warme bouillon (niet kokend!) om te trekken en zacht te worden. Haal ze dan uit de pan en trek er met 2 vorken dunne draadjes van.
Bak de paddestoelen in een beetje boter of olie in de koekenpan zodat ze iets aangekleurd zijn, hou nog apart.
Meng de eidooier door de kokosmelk, dit dient straks als bindmiddel.
Fruit in de andere soeppan in de olie de sjalotjes, knoflook en het pepertje een minuutje en doe dan de inhoud van het bakje (of zakje) boemboe bij. Laat dit ook eventjes meefruiten. Voeg dan de bouillon en kippevlees toe en breng dit tegen de kook aan, laat een minuut of 10 heel zachtjes koken.
Dan de mihoen en paddestoelen erbij doen en die een paar minuten goed mee laten warmen, roer ondertussen alles goed door.
Giet er al roerend de liaison bij (melk+eidooier) en laat die de soep licht binden; de soep tegen de kook houden en de tauge, lente-uitjes en selderij bij de soep doen. Roer nog een keer goed door en serveer lekker warm in grote soepkommen of borden. Selamet Makan, smakelijk eten!
Bak de paddestoelen in een beetje boter of olie in de koekenpan zodat ze iets aangekleurd zijn, hou nog apart.
Meng de eidooier door de kokosmelk, dit dient straks als bindmiddel.
Fruit in de andere soeppan in de olie de sjalotjes, knoflook en het pepertje een minuutje en doe dan de inhoud van het bakje (of zakje) boemboe bij. Laat dit ook eventjes meefruiten. Voeg dan de bouillon en kippevlees toe en breng dit tegen de kook aan, laat een minuut of 10 heel zachtjes koken.
Dan de mihoen en paddestoelen erbij doen en die een paar minuten goed mee laten warmen, roer ondertussen alles goed door.
Giet er al roerend de liaison bij (melk+eidooier) en laat die de soep licht binden; de soep tegen de kook houden en de tauge, lente-uitjes en selderij bij de soep doen. Roer nog een keer goed door en serveer lekker warm in grote soepkommen of borden. Selamet Makan, smakelijk eten!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Dit is het recept zoals de oma van Jiri het altijd maakte en eerlijk gezegd heb ik nog nooit een lekkerdere variant van gehad, zelfs niet in Indische restaurants..
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
edelarosa zegt:
Barbara Metz zegt:
Overigens...Ayam Paniki heeft niets met paniek toemaken -- veroorzaakt door scherpe smaak van lomboks ofzo, Paniki is de benaming voor vleermuis, maar ik denk dat door gebruik van kip het een heel aantrekkelijk gerecht blijft!:D:D
gijsploos zegt:
ik heb vandaag deze soep gemaakt voor mijn gezin met kinderen.
Ik heb er geen pepertje in gedaan omdat een van mijn kinderen niet van heet eten houdt en hij valt goed in de smaak
dit ga ik vaker klaarmaken. :p;)