KookJij

Lichte cupcakes

Een heerlijk lichte cupcakes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Cupcakes elke dag feest, Alisa Morov
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lichte cupcakes te bereiden

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop in een middelgrote kom de melk met de eiwitten en vanille-essence.
Zet weg.
Doe de droge ingrediënten met ½ theelepel zout in de kom van een keukenmachine en draai eventjes tot alles net gemengd is.
Voeg de roomboter en de helft van het eiwitmengsel toe.
Draai op lage snelheid tot alles net gemengd is.
Verhoog de snelheid een beetje en draai dan nog 1 minuut.
Schraap de wand van de kom schoon.
Voeg de rest van het eiwitmengsel in twee porties toe, waarbij je telkens 30 seconden laat draaien.
Schraap de wand van de kom weer schoon en draai nog 10 seconden.
Bekleed de vormpjes met papieren cakevormpjes.
Vul de vormpjes voor een kwart met het beslag.
Dit beslag rijst minder dan de andere soorten.
Bak de cupcakes 25 tot 30 minuten in de oven, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst