Let op met Alcohol. Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, geniet van alcohol met mate.
Een tip van de Pure Via(TM) chef: Wie geen koffie lust of een frissere versie wil maken, kan de koffie vervangen door sap van aardbeien of frambozen.
Recept
« Terug naar recepten
Lichte tiramisu (geschikt voor diabetispatiënten)
PT30M
Lichte tiramisu (geschikt voor diabetispatiënten)
Een heerlijk lichte tiramisu (geschikt voor diabetispatiënten) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
purevia.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lichte tiramisu (geschikt voor diabetispatiënten) te bereiden
Laat het blaadje gelatine weken in een kom koud water.
Breng het water aan de kook en los het uitgeknepen blaadje gelatine erin op.
Scheid het wit en het geel van het ei. Klop het eigeel op met de mascarpone, de verse kaas en 2 eetlepels Pure Via (TM). Voeg het water met de gelatine toe en meng goed.
Klop de twee eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel. Voeg de rest van de Pure Via(TM) samen met de Amaretto bij de warme koffie.
Snij de koekjes in twee en week ze even in het koffiemengsel. Schik ze vervolgens op de bodem van zes glaasjes. Giet er een laagje mascarponemengsel op, en bedek opnieuw met koekjes. Giet er tot slot een laatste laagje mascarpone op.
Koel de glaasjes minstens 4 uur in de koelkast. Bestrooi elk glaasje net voor het serveren met cacaopoeder.
Breng het water aan de kook en los het uitgeknepen blaadje gelatine erin op.
Scheid het wit en het geel van het ei. Klop het eigeel op met de mascarpone, de verse kaas en 2 eetlepels Pure Via (TM). Voeg het water met de gelatine toe en meng goed.
Klop de twee eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel. Voeg de rest van de Pure Via(TM) samen met de Amaretto bij de warme koffie.
Snij de koekjes in twee en week ze even in het koffiemengsel. Schik ze vervolgens op de bodem van zes glaasjes. Giet er een laagje mascarponemengsel op, en bedek opnieuw met koekjes. Giet er tot slot een laatste laagje mascarpone op.
Koel de glaasjes minstens 4 uur in de koelkast. Bestrooi elk glaasje net voor het serveren met cacaopoeder.
svermaut zegt: