Recept
« Terug naar recepten
Lieveheersbeestjes
PT40M
Lieveheersbeestjes
Een heerlijk lieveheersbeestjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dr oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lieveheersbeestjes te bereiden
Voor het deeg:
Boter met een mixer met garden op de hoogste stand romig roeren. Na elkaar de suiker, de vanillesuiker en zout erdoor roeren. Net zo lang mixen totdat een gebonden massa ontstaat. één voor één de eieren door het beslag roeren ( elk ei 1/2 minuut mixen). De bloem met de backin en custard mengen, zeven en afwisselend de melk en het bloemmengsel met een mixer met garden op de middelste stand door het beslag mixen. Verwarm de oven voor. Het deeg in 8 porties verdelen. Wrijf uw handen in met bloem en vorm van elk stukje deeg een lieveheersbeestje. De lieveheersbeestjes op een bakplaat (ingevet, met bakpapier bekleed) leggen. Het bakblik in de oven plaatsen en bak de lieveheersbeestjes in 15 minuten gaar en goudbruin. De lieveheersbeestjes met het bakpapier van de bakplaat op een keukenrooster plaatsen en laten afkoelen. Verwarm de chocoglazuur en gebaksglazuur volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe voor het rode glazuur een beetje rode kleurstof in bij de gebaksglazuur. Kneed het zakje goed door, zodat de kleurstof goed gemengd is met de glazuur. Versier de lieveheersbeestjes met de glazuur en breng de ogen, neus en stippen aan met de chococrispies.
Boter met een mixer met garden op de hoogste stand romig roeren. Na elkaar de suiker, de vanillesuiker en zout erdoor roeren. Net zo lang mixen totdat een gebonden massa ontstaat. één voor één de eieren door het beslag roeren ( elk ei 1/2 minuut mixen). De bloem met de backin en custard mengen, zeven en afwisselend de melk en het bloemmengsel met een mixer met garden op de middelste stand door het beslag mixen. Verwarm de oven voor. Het deeg in 8 porties verdelen. Wrijf uw handen in met bloem en vorm van elk stukje deeg een lieveheersbeestje. De lieveheersbeestjes op een bakplaat (ingevet, met bakpapier bekleed) leggen. Het bakblik in de oven plaatsen en bak de lieveheersbeestjes in 15 minuten gaar en goudbruin. De lieveheersbeestjes met het bakpapier van de bakplaat op een keukenrooster plaatsen en laten afkoelen. Verwarm de chocoglazuur en gebaksglazuur volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe voor het rode glazuur een beetje rode kleurstof in bij de gebaksglazuur. Kneed het zakje goed door, zodat de kleurstof goed gemengd is met de glazuur. Versier de lieveheersbeestjes met de glazuur en breng de ogen, neus en stippen aan met de chococrispies.
hanne zegt: