Recept
« Terug naar recepten
Limburgse asperges met peterselie aardappelen en
PT60M
Limburgse asperges met peterselie aardappelen en
Een heerlijk limburgse asperges met peterselie aardappelen en recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse asperges met peterselie aardappelen en te bereiden
Asperges:
Schil de asperges en kook ze ( eventueel op de schillen met zout ). Eén steek boter en een klontje suiker 7 minuten en laat 5 minuten nagaren.
Haal ze uit het water.
Zacht gekookte eieren:
( 5 minuten als het water kookt)
Aardappelen:
Kook de geschilde aardappelen en bestrooi ze met fijngehakte peterselie.
Langoustines:
Haal de koppen van de langoustines, knip ze open en verwijder het darmkanaal en schil ze en bewaar de schil evenals de koppen.
Laat de staart zitten en bestrooi ze met zout en citroenpeper.
Doe wat olie in een grote pan en bak de fijngehakte sjalotten, knoflook het pepertje, de koppen en de schillen, met wat tomatenpuree, ± 5 minuten.
Blus af met witte wijn, laat even doorkoken en voeg vervolgens de visbouillon toe.
Laat 20 minuten garen.
Giet de saus door zeef en haal de koppen en de schillen eruit, doe de rest terug in de pan en pureer met de staafmixer, voeg de room toe.
Bak de coquilles kort in weinig olie of boter.
Laat de langoustines ± 5 minuten zachtjes in de room garen.
Haal ze uit de saus en maak de saus af met een scheutje cognac en indien nodig, met wat beurre manié.
Schil de asperges en kook ze ( eventueel op de schillen met zout ). Eén steek boter en een klontje suiker 7 minuten en laat 5 minuten nagaren.
Haal ze uit het water.
Zacht gekookte eieren:
( 5 minuten als het water kookt)
Aardappelen:
Kook de geschilde aardappelen en bestrooi ze met fijngehakte peterselie.
Langoustines:
Haal de koppen van de langoustines, knip ze open en verwijder het darmkanaal en schil ze en bewaar de schil evenals de koppen.
Laat de staart zitten en bestrooi ze met zout en citroenpeper.
Doe wat olie in een grote pan en bak de fijngehakte sjalotten, knoflook het pepertje, de koppen en de schillen, met wat tomatenpuree, ± 5 minuten.
Blus af met witte wijn, laat even doorkoken en voeg vervolgens de visbouillon toe.
Laat 20 minuten garen.
Giet de saus door zeef en haal de koppen en de schillen eruit, doe de rest terug in de pan en pureer met de staafmixer, voeg de room toe.
Bak de coquilles kort in weinig olie of boter.
Laat de langoustines ± 5 minuten zachtjes in de room garen.
Haal ze uit de saus en maak de saus af met een scheutje cognac en indien nodig, met wat beurre manié.
bertal zegt:
Dat zijn kleine zeekreeften.
succes met het koken
m.v.g.Bert Allers