Recept
« Terug naar recepten
Limburgse forelfilet met stroopsaus
PT30M
Limburgse forelfilet met stroopsaus
Een heerlijk limburgse forelfilet met stroopsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse forelfilet met stroopsaus te bereiden
Bak voor de saus de spekreepjes,knoflook en de verschillende kruiden totdat de spekjes bruin en knapperig zijn.
Voeg de azijn toe en roer goed.
Doe de stroop erbij en laat deze in de saus smelten.
Laat de saus op een laag vuur staan.
Verdun de saus tot de gewenste dikte met een beetje appelsap.
Bestrooi de forelfilets aan de huidkant met zout en peper en daarna met bloem.
Klop de overige bloem eraf.
Verhit een beetje boter in een koekepan en bak de forelfilets op de huidkant goudbruin krokant.
Draai ze even om en haal ze vervolgens uit de pan.
Leg ze op 4 verwarmde borden met de huidkant naar boven.
Schep op elke forelfilet een beetje saus en garneer met een takje verse tijm.
Voeg de azijn toe en roer goed.
Doe de stroop erbij en laat deze in de saus smelten.
Laat de saus op een laag vuur staan.
Verdun de saus tot de gewenste dikte met een beetje appelsap.
Bestrooi de forelfilets aan de huidkant met zout en peper en daarna met bloem.
Klop de overige bloem eraf.
Verhit een beetje boter in een koekepan en bak de forelfilets op de huidkant goudbruin krokant.
Draai ze even om en haal ze vervolgens uit de pan.
Leg ze op 4 verwarmde borden met de huidkant naar boven.
Schep op elke forelfilet een beetje saus en garneer met een takje verse tijm.