Recept
« Terug naar recepten
Limburgse kaasbitterballen
PT240M
Limburgse kaasbitterballen
Een heerlijk limburgse kaasbitterballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Limburgse kaasbitterballen te bereiden
Week de gelatine in ruim koud water circa 5 minuten. Smelt de boter, roer de helft van de bloem erdoor en laat 2-3 minuten zachtjes bakken. Schenk al roerende scheutje voor scheutje de melk erbij en blijf roeren tot ragout glad gebonden is. Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine in de warme ragout op. Verdeel de ragout in 2 porties.
Rasp de geitenkaas, snijd de grottenham in reepjes en de rommedoe in blokjes. Meng de geitenkaas met de grottenham door een ragoutportie en breng op smaak met zout en peper. Meng de rommedoe door de andere ragoutportie en breng op smaak met zout en peper. Strijk beide mengsels in een dunne laag uit op 2 borden en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de rest van de bloem en de paneermeel in 2 andere diepe borden. Snijd elk kaasmengsel in ongeveer 8-10 gelijke stukken en vorm er met koele handen stuitergrootte balletjes van. Rol de balletjes één voor één door de bloem, door het ei en door het paneermeel. Herhaal de ei- en paneermeellaag nog een keer; zorg dat de bitterballen overal met een mooie paneerlaag bedekt zijn. Leg de bitterballen 30 minuten in de diepvries.
Verhit de olie tot 180 ºC. Bak de bitterballen in 4 porties in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Lekker met grove mosterd!
Rasp de geitenkaas, snijd de grottenham in reepjes en de rommedoe in blokjes. Meng de geitenkaas met de grottenham door een ragoutportie en breng op smaak met zout en peper. Meng de rommedoe door de andere ragoutportie en breng op smaak met zout en peper. Strijk beide mengsels in een dunne laag uit op 2 borden en laat 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de rest van de bloem en de paneermeel in 2 andere diepe borden. Snijd elk kaasmengsel in ongeveer 8-10 gelijke stukken en vorm er met koele handen stuitergrootte balletjes van. Rol de balletjes één voor één door de bloem, door het ei en door het paneermeel. Herhaal de ei- en paneermeellaag nog een keer; zorg dat de bitterballen overal met een mooie paneerlaag bedekt zijn. Leg de bitterballen 30 minuten in de diepvries.
Verhit de olie tot 180 ºC. Bak de bitterballen in 4 porties in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Lekker met grove mosterd!