Recept
« Terug naar recepten
Limburgse konijnenbout geconfijt in olijfolie
PT60M
Limburgse konijnenbout geconfijt in olijfolie
Een heerlijk limburgse konijnenbout geconfijt in olijfolie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse konijnenbout geconfijt in olijfolie te bereiden
Doe de konijnenbouten, sjalotten, knoflooktenen, laurier, tijm, rozemarijn en zout in een pan.
Meet vervolgens een hoeveelheid af die voldoende is om het zaakje mee onder te zetten.
intussen oven voorverwarmen op 100 graden Celcius.
Nu de olijfolie in een pan voorverwarmen op 100 graden Celcius.
Liefs met thermometer controleren met juiste temperatuur van de olie, dan de olie over de konijnenbouten en de groenten gieten.
Houd de olie gedurende 15 min. op warmte tussen 90 en 100 graden Celcius.
Daarna is de inhoud stabiel op temperatuur en kan het geheel de oven in.
Verwarm het gerecht tussen 30 en 40 minuten op 100 graden Celcius.
Prik met een vork in de bouten om te kijken of ze voldoende zijn gegaard.
Serveren met tuinbonen is een heerlijke optie.
Verwarm de bonen even in olie en doe er een snuif bonenkruid en zwarte peper bij.
Tot slot bestrooien met geraspte parmigiano
Meet vervolgens een hoeveelheid af die voldoende is om het zaakje mee onder te zetten.
intussen oven voorverwarmen op 100 graden Celcius.
Nu de olijfolie in een pan voorverwarmen op 100 graden Celcius.
Liefs met thermometer controleren met juiste temperatuur van de olie, dan de olie over de konijnenbouten en de groenten gieten.
Houd de olie gedurende 15 min. op warmte tussen 90 en 100 graden Celcius.
Daarna is de inhoud stabiel op temperatuur en kan het geheel de oven in.
Verwarm het gerecht tussen 30 en 40 minuten op 100 graden Celcius.
Prik met een vork in de bouten om te kijken of ze voldoende zijn gegaard.
Serveren met tuinbonen is een heerlijke optie.
Verwarm de bonen even in olie en doe er een snuif bonenkruid en zwarte peper bij.
Tot slot bestrooien met geraspte parmigiano
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
goed lezen blijkt toch wel een grote kunst.
Zoals je kan lezen komen ze in de olijfolie, de naam van het recept zegt het al.
succes:);)m.v.g. Bert Allers
Anja zegt: