KookJij

Limburgse konijnenbout geconfijt in olijfolie

Een heerlijk limburgse konijnenbout geconfijt in olijfolie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgse konijnenbout geconfijt in olijfolie te bereiden

Doe de konijnenbouten, sjalotten, knoflooktenen, laurier, tijm, rozemarijn en zout in een pan.
Meet vervolgens een hoeveelheid af die voldoende is om het zaakje mee onder te zetten.
intussen oven voorverwarmen op 100 graden Celcius.
Nu de olijfolie in een pan voorverwarmen op 100 graden Celcius.
Liefs met thermometer controleren met juiste temperatuur van de olie, dan de olie over de konijnenbouten en de groenten gieten.
Houd de olie gedurende 15 min. op warmte tussen 90 en 100 graden Celcius.
Daarna is de inhoud stabiel op temperatuur en kan het geheel de oven in.
Verwarm het gerecht tussen 30 en 40 minuten op 100 graden Celcius.
Prik met een vork in de bouten om te kijken of ze voldoende zijn gegaard.
Serveren met tuinbonen is een heerlijke optie.
Verwarm de bonen even in olie en doe er een snuif bonenkruid en zwarte peper bij.
Tot slot bestrooien met geraspte parmigiano

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anja

Anja zegt:
Ik maak dit recept ongeveer op dezelfde manier, het is altijd heerlijk, echt een toppertje. Ik snap niet hoe jij het konijn in 30 tot 40 minuten gaar krijgt, ik laat het minstens 3,5 uur in de oven staan op 90 graden.
bertal

bertal zegt:
leo,
goed lezen blijkt toch wel een grote kunst.
Zoals je kan lezen komen ze in de olijfolie, de naam van het recept zegt het al.
succes:);)m.v.g. Bert Allers
Leo

Leo zegt:
Meet vervolgens een hoeveelheid af om het zaakje onder te zetten: met wat onderzetten, water wijn azijn