Recept
« Terug naar recepten
Limburgse zalmhapjes
PT10M
Limburgse zalmhapjes
Een heerlijk limburgse zalmhapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 (16 st) personen
Bevat per éénpersoons portie:
75 kCal energie
3.5 Gram eiwit
4 Gram vet
6 Gram koolhydraten
3.5 Gram eiwit
4 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Voorlichtingsbureau Brood
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse zalmhapjes te bereiden
Bestrijk 4 sneetjes roggebrood met zalmpaté.
Leg hierop de plakjes zalm en bestrijk de zalm heel dun met zalmpaté.
Bestrijk 2 sneetjes met verse roomkaas en leg deze op twee sneetjes met zalm.
Strooi de dille erover. Leg hierop de twee andere sneetjes met zalm.
Bestrijk de laatste sneetjes dun met zalmpaté en leg ze met de zalmpatékant naar beneden op de stapeltjes.
Druk de stapeltjes brood voorzichtig aan en laat ze in de koelkast ca. 30 minuten opstijven.
Snijd de stapeltjes roggebrood elk eerst in vier vierkantjes en snijd de vierkantjes diagonaal door.
Leg hierop de plakjes zalm en bestrijk de zalm heel dun met zalmpaté.
Bestrijk 2 sneetjes met verse roomkaas en leg deze op twee sneetjes met zalm.
Strooi de dille erover. Leg hierop de twee andere sneetjes met zalm.
Bestrijk de laatste sneetjes dun met zalmpaté en leg ze met de zalmpatékant naar beneden op de stapeltjes.
Druk de stapeltjes brood voorzichtig aan en laat ze in de koelkast ca. 30 minuten opstijven.
Snijd de stapeltjes roggebrood elk eerst in vier vierkantjes en snijd de vierkantjes diagonaal door.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Heerlijk als hapje of tapas op een feestje!
Wil van de Bunt zegt: