KookJij

Limburgse zalmhapjes

Een heerlijk limburgse zalmhapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 (16 st) personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Brood - Gerecht
Bevat per éénpersoons portie: 75 kCal energie
3.5 Gram eiwit
4 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Voorlichtingsbureau Brood
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgse zalmhapjes te bereiden

Bestrijk 4 sneetjes roggebrood met zalmpaté.
Leg hierop de plakjes zalm en bestrijk de zalm heel dun met zalmpaté.
Bestrijk 2 sneetjes met verse roomkaas en leg deze op twee sneetjes met zalm.
Strooi de dille erover. Leg hierop de twee andere sneetjes met zalm.
Bestrijk de laatste sneetjes dun met zalmpaté en leg ze met de zalmpatékant naar beneden op de stapeltjes.
Druk de stapeltjes brood voorzichtig aan en laat ze in de koelkast ca. 30 minuten opstijven.
Snijd de stapeltjes roggebrood elk eerst in vier vierkantjes en snijd de vierkantjes diagonaal door.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Heerlijk als hapje of tapas op een feestje!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wil van de Bunt

Wil van de Bunt zegt:
Heel erg lekker en snel klaar!