Recept
« Terug naar recepten
Linzen-uiendip
PT30M
Linzen-uiendip
Een heerlijk linzen-uiendip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
30 minuten
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzen-uiendip te bereiden
De teentjes knoflook in vieren, de aardappel schillen en in grove stukken, de uien in dunne ringen snijden.
Linzen + knoflook + aardappel in de pan met kokend water door elkaar scheppen en het water weer aan de kook brengen.
Het vuur lager zetten en ± 15 minuten zonder deksel laten pruttelen of tot de linzen gaar zijn. Af en toe roeren.
Ondertussen van de olie 2 el. nemen en die in een koekenpan verhitten. De uien hierin al roerend ± 8 minuten fruiten.
Neem 2 el. uit dit uienmengsel en houd dit apart. Nu gaan de komijnpoeder + korianderpoeder + paprikapoeder bij de uien in de pan. Al roerend zachtjes laten bakken tot de specerijen gaan geuren.
Haal de pan van het fornuis en roer er de citroensap door.
Met de mixer de linzen en het uienmengsel en de rest van de olie tot een gladde saus kloppen.
Doe alles over in een schaal en versier deze met de achtergehouden uiringen.
Linzen + knoflook + aardappel in de pan met kokend water door elkaar scheppen en het water weer aan de kook brengen.
Het vuur lager zetten en ± 15 minuten zonder deksel laten pruttelen of tot de linzen gaar zijn. Af en toe roeren.
Ondertussen van de olie 2 el. nemen en die in een koekenpan verhitten. De uien hierin al roerend ± 8 minuten fruiten.
Neem 2 el. uit dit uienmengsel en houd dit apart. Nu gaan de komijnpoeder + korianderpoeder + paprikapoeder bij de uien in de pan. Al roerend zachtjes laten bakken tot de specerijen gaan geuren.
Haal de pan van het fornuis en roer er de citroensap door.
Met de mixer de linzen en het uienmengsel en de rest van de olie tot een gladde saus kloppen.
Doe alles over in een schaal en versier deze met de achtergehouden uiringen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Ik doe nooit direct alle olie in de mixer, ik probeer eerst met bijv. de helft om te kijken of de saus niet te slap wordt. Het moet zacht maar crème-achtig blijven. Extra olie kun je nog altijd erdoor roeren.