KookJij

Linzen-uiendip

Een heerlijk linzen-uiendip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: 30 minuten
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzen-uiendip te bereiden

De teentjes knoflook in vieren, de aardappel schillen en in grove stukken, de uien in dunne ringen snijden.
Linzen + knoflook + aardappel in de pan met kokend water door elkaar scheppen en het water weer aan de kook brengen.
Het vuur lager zetten en ± 15 minuten zonder deksel laten pruttelen of tot de linzen gaar zijn. Af en toe roeren.
Ondertussen van de olie 2 el. nemen en die in een koekenpan verhitten. De uien hierin al roerend ± 8 minuten fruiten.
Neem 2 el. uit dit uienmengsel en houd dit apart. Nu gaan de komijnpoeder + korianderpoeder + paprikapoeder bij de uien in de pan. Al roerend zachtjes laten bakken tot de specerijen gaan geuren.
Haal de pan van het fornuis en roer er de citroensap door.
Met de mixer de linzen en het uienmengsel en de rest van de olie tot een gladde saus kloppen.
Doe alles over in een schaal en versier deze met de achtergehouden uiringen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik doe nooit direct alle olie in de mixer, ik probeer eerst met bijv. de helft om te kijken of de saus niet te slap wordt. Het moet zacht maar crème-achtig blijven. Extra olie kun je nog altijd erdoor roeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst