KookJij

Linzen- uiensoep met Italiaans brood

Een heerlijk linzen- uiensoep met italiaans brood recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 3 - 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen bewerking
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzen- uiensoep met Italiaans brood te bereiden

De soep:
Pel de uien en snij ze grof. Doe een scheut olie in de pan en laat op een hoog vuur heet worden. Fruit de uien tot ze beginnen te kleuren. Spoel de linzen af onder de koude kraan. Voeg bouillon toe aan de uien. Linzen, snufje tijm, teentje knoflook (fijngesneden) en peterselie (fijngesneden) toevoegen. Aan de kook brengen en ± 30 minuten laten pruttelen. De linzen en de uien zullen dan vrijwel gaar zijn. Op smaak afmaken met een beetje zout en grofgemalen peper.

Het brood:
De gist oplossen in een beetje water met de suiker. Even laten staan. Doe ondertussen de rest van het water (lauwwarm) met het zout, de olie, de fijngesneden tomaatjes, de uivlokken en de kruiden in de mengkom. Voeg het meel toe en kneed de massa tot een stevig deeg. Voeg het gistmengsel toe en kneed dit goed door het deeg. Er moet uiteindelijk een niet te droog (korrelig) of te klef (plakkerig) deeg ontstaan. Voeg zo nodig een klein schepje meel of een klein scheutje water toe.
Dek de kom af en laat het deeg ± 30 minuten rijzen in een warme omgeving. Er moet een duidelijke volumevermeerdering zijn ontstaan.
Stort het deeg op een met meel bestoven aanrecht en kneed het goed door, uitrollen, dubbel slaan, kneden, uitrollen, dubbel slaan, kneden. Rol tenslotte het deeg op en doe het in het bakblik. Goed in de hoekjes duwen. Spuit het deeg nat en strooi er de zonnebloempitten op. Even aandrukken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 40°C. Zet een bakje water in de oven. Laat het deeg in de oven rijzen tot duidelijk boven de rand van het blik.
Bak het brood gedurende 25 min op 220°C en dan nog af voor 15 min op 200°C.
Uit het blik kloppen en laten afkoelen op een rekje.

Snijd het brood in boterhammen en toost deze even onder de gril. Leg plakjes of geraspte kaas op de toost en laat de kaas onder gril smelten.
Ondertussen de soep opwarmen.
Serveren en lekker eten!

Mijn kookverhaal (Cock Bartels)

Ik heb zelf 's morgens het brood gebakken en 's middags de soep gekookt. Alles een paar uur laten staan.
's Avonds de soep opwarmen en de toost maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Cock

Cock zegt:
Eet smakelijk!:):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Ik zal deze soep zeker maken, want ik houd van linzensoep. Roza.
Cock

Cock zegt:
Dag Fendy,
Ik heb zelf gedroogde rode linzen gebruikt en dat ging prima. De linzen garen in een mum van tijd.:?
Fendy

Fendy zegt:
Beste Cock, je recept lijkt mij erg lekker, heb nog een vraagje hier over, moet ik droge of uit blik linzen nemen. Zijn de droge linzen dan wel met een half uur gaar, voor de rest is alles duidelijk ;):)