KookJij

Linzenschotel uit Umbrie

Er zijn nog al wat soorten linzen : bruine, groene, rode. Uit diverse landen zoals Frankrijk, Spanje en Italie. We gebruiken hier de groene linzen (valle del sole).
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzenschotel uit Umbrie te bereiden

  1. Bak in de olijfolie de pancetta uit, maar laat het spek niet al te krokant worden. Haal de pan dan even van het vuur af. Scheid het spek van het vet en zet de spekjes apart.
  2. Vervolgens de ui, knoflook, selderij en bospeen in een keukenmachine tot een homogene massa pureren.
  3. Zet de pan weer op het vuur en fruit daarin aan de homogene massa uit de keukenmachine.
  4. Na circa 6 minuten de tomatenpasta toevoegen en gedurende 2 minuten flink roeren.
  5. Nu de linzen er bij, even doorroeren en meteen de kippenbouillon er bij en het geheel aan de kook brengen.
  6. Vuur laag, deksel op de pan en de linzen net zolang laten koken, tot de linzen
a).zacht zijn geworden
b).het vocht voor het grootste deel is opgenomen en weggekookt
Stap 7: Bak nu de eieren in de rest van de olie als spiegelei.
Stap 8: Verdeel de linzen over de borden, bestrooi met Parmezaanse kaas en besprenkel met wat druppels oude Balsamico azijn en leg de spiegeleieren daarop.
Stap 9: Garneer met de gesnipperde korianderblaadjes.














Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij een rosé wijn of een niet al te zware droge rode wijn.
PS: Wij doen er thuis wat plakjes gebakken chorizo worst bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst