Recept
« Terug naar recepten
Linzensoep met een aardappel- cantharellen- truffel
PT60M
Linzensoep met een aardappel- cantharellen- truffel
Een heerlijk linzensoep met een aardappel- cantharellen- truffel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzensoep met een aardappel- cantharellen- truffel te bereiden
Voor de linzensoep
Wortel, prei, knoflook, tijm, rozemarijn in stukken snijden en aanzetten. Tomatenpuree erbij en even ontzuren. (langzaam verhitten zonder het aan te laten branden.)
Bouillon erbij, aardappel en gewelde linzen erbij. Aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot de aardappels gaar zijn. Alles pureren en door een zeef draaien. Op smaak maken met peper en zout.
Voor de salade
Aardappel brunoise snijden en blancheren. (kokend water met zout even kort laten koken tot beet gaar.)Koud spoelen en wegzetten. Cantharellen snijden en aanbakken. Koudzetten. Als alles koud is,de aardappel met de cantharellen, crème frach en truffelsalsa mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Doe het geheel in een vormpje en leg in het midden van een diep bord.
Voor de schuim van artisjok
De artisjokken klein snijden en in een pannetje doen met de room en de melk. Breng het geheel aan de kook en zachtjes laten koken. Kijk uit dat het niet aanbrand. Als het geheel ongeveer 5 à 10 minuten heeft gestaan, het geheel pureren met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de emulsie daarna door een zeef. Warm het geheel weer op bij het meegeven in een schoon pannetje en schuim de saus op doormiddel van staafmixer of garde.
Opmaak
Neem een warmdiep bord en doe de salade in het midden. Warm de soep op en schenk dit in het bord.Doe de schuim van artisjokken netjes in de soep.
Eet smakelijk!
Wortel, prei, knoflook, tijm, rozemarijn in stukken snijden en aanzetten. Tomatenpuree erbij en even ontzuren. (langzaam verhitten zonder het aan te laten branden.)
Bouillon erbij, aardappel en gewelde linzen erbij. Aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot de aardappels gaar zijn. Alles pureren en door een zeef draaien. Op smaak maken met peper en zout.
Voor de salade
Aardappel brunoise snijden en blancheren. (kokend water met zout even kort laten koken tot beet gaar.)Koud spoelen en wegzetten. Cantharellen snijden en aanbakken. Koudzetten. Als alles koud is,de aardappel met de cantharellen, crème frach en truffelsalsa mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Doe het geheel in een vormpje en leg in het midden van een diep bord.
Voor de schuim van artisjok
De artisjokken klein snijden en in een pannetje doen met de room en de melk. Breng het geheel aan de kook en zachtjes laten koken. Kijk uit dat het niet aanbrand. Als het geheel ongeveer 5 à 10 minuten heeft gestaan, het geheel pureren met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de emulsie daarna door een zeef. Warm het geheel weer op bij het meegeven in een schoon pannetje en schuim de saus op doormiddel van staafmixer of garde.
Opmaak
Neem een warmdiep bord en doe de salade in het midden. Warm de soep op en schenk dit in het bord.Doe de schuim van artisjokken netjes in de soep.
Eet smakelijk!