Recept
« Terug naar recepten
Linzensoep met tomaat en bleekselderij
PT60M
Linzensoep met tomaat en bleekselderij
Een heerlijk gevulde, winterse soep!
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wim Overdevest
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzensoep met tomaat en bleekselderij te bereiden
Snipper de gepelde ui en knoflook.
Snijd de Spaanse peper doormidden, verwijder eventueel de scherpe zaden en snijd de peper in repen.
Snijd de schoongemaakte worteltjes in blokjes en de bleekselderij in smalle boogjes.
Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een pan en bak de spekjes zachtjes circa 1 min.
Voeg de ui, knoflook, Spaanse peper, worteltjes en bleekselderij toe en bak het geheel zachtjes nog zo'n 3 min. en roer het mengsel af e toe door.
Roer de tomaten met het vocht, de in reepjes gesneden gedroogde tomaten en de linzen door het groentemengsel en giet er 1 liter water bij.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep, afgedekt, zachtjes circa 45 min. koken tot de linzen gaar zijn.
Roer de soep af en toe door.
AFWERKING:
Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Geef de geraspte kaas er apart bij.
Snijd de Spaanse peper doormidden, verwijder eventueel de scherpe zaden en snijd de peper in repen.
Snijd de schoongemaakte worteltjes in blokjes en de bleekselderij in smalle boogjes.
Spoel de linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een pan en bak de spekjes zachtjes circa 1 min.
Voeg de ui, knoflook, Spaanse peper, worteltjes en bleekselderij toe en bak het geheel zachtjes nog zo'n 3 min. en roer het mengsel af e toe door.
Roer de tomaten met het vocht, de in reepjes gesneden gedroogde tomaten en de linzen door het groentemengsel en giet er 1 liter water bij.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep, afgedekt, zachtjes circa 45 min. koken tot de linzen gaar zijn.
Roer de soep af en toe door.
AFWERKING:
Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
Geef de geraspte kaas er apart bij.
Bert Allers zegt: