KookJij

Linzensoep

Een heerlijk linzensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 220 min
Personen: ??? personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: In de Duitse keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzensoep te bereiden

Doe de schenkelschijf met het mergpijpje in de 2 liter water en trek daar een bouillon van in ca. 90 minuten.
Spoel de linzen in een zeef goed onder koud stromend water.
Doe de linzen in de bouillon met de 2 bouillonblokjes, breng aan de kook en laat zachtjes koken.
Snijd ondertussen de prei en winterwortel in kleine stukjes en voeg bij de linzen.
Bak het rookspek uit en haal de spek uit de pan zodat alleen het spekvet over blijft.
Snipper ondertussen de ui, doe in het hete spekvet (pas op voor spatten) en laat, onder af en toe roeren, de uien lichtbruin kleuren. Strooi de bloem erover, laat onder voortdurend roeren bruin worden. Niet laten verbranden. Doe ongeveer 1 dl. bouillon bij het mengsel in de koekenpan en blijf goed roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Roer, indien gewenst, de azijn erdoor. Doe vervolgens de gehele inhoud van de koekenpan over in de linzensoep en roer alles goed dooreen.
Sluit de pan en laat op een laag vuur nog een half uur zachtjes koken. Snijd de bockworst (of rookworst) in plakjes en laat in de soep warm worden. De worst niet koken.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Veel mensen vinden linzensoep niet lekker omdat er azijn in zit maar deze hoeveelheid azijn geeft een zeer bescheiden 'zuurtje' aan de soep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst