Recept
« Terug naar recepten
Linzertorte
PT120M
Linzertorte
Een heerlijk linzertorte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzertorte te bereiden
Rooster de hazelnoten of de amandelen in een droge koekenpan met een dikke bodem tot ze beginnen te kleuren en laat ze op een bord afkoelen. Hak ze fijn in de foodprocessor. Doe er de bloem, de suiker, de in blokjes verdeelde koude boter, het zout, de kruiden en het ei bij en laat zo kort mogelijk draaien tot het deeg een bal vormt. Laat de in plastic folie verpakte deegbal circa 1 uur in de koelkast rusten.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol circa tweederde deel van het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van circa 28 cm, bekleed daarmee de bodem en de rand van de springvorm en snijd de rand recht bij. Verdeel de jam over de deegbodem. Rol het resterende deeg uit tot een dunne lap en snijd die in repen van 1,5 cm breed. Leg de deegrepen ruitvormig over de jamvulling en druk de randen vast. Roer de eierdooier los met een paar druppels water en bestrijk daarmee de deegrepen en de rand van het deeg. Zet de taart circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de taart uit de oven en verwijder na circa 10 minuten de rand van de vorm.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol circa tweederde deel van het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnee van circa 28 cm, bekleed daarmee de bodem en de rand van de springvorm en snijd de rand recht bij. Verdeel de jam over de deegbodem. Rol het resterende deeg uit tot een dunne lap en snijd die in repen van 1,5 cm breed. Leg de deegrepen ruitvormig over de jamvulling en druk de randen vast. Roer de eierdooier los met een paar druppels water en bestrijk daarmee de deegrepen en de rand van het deeg. Zet de taart circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Neem de taart uit de oven en verwijder na circa 10 minuten de rand van de vorm.
georg hagenauer zegt:
niet duitsland dus. -zo als apfelstrudel of kaisersemmel niet duits is.