Recept
« Terug naar recepten
Livar varkensrib met seisoenstruffel en asperges o
PT120M
Livar varkensrib met seisoenstruffel en asperges o
Een heerlijk livar varkensrib met seisoenstruffel en asperges o recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sterrenkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Livar varkensrib met seisoenstruffel en asperges o te bereiden
Truffelsalsa; de paddestoelen en sjalotjes aanzweten
Truffelsalsa toevoegen en de truffeljus
Met een keukenmachine fijndraaien de gehele massa door een haarzeef wrijven en met een injectienaald (grof) het ribstuk injecteren
Ribstuk bestrooien met peper en zout en in de roomboter met een scheutje olijfolie aanbraden.
Daarna verder garen in de oven op 160 C gedurende 40 minuten (moet gaar zijn)
Asperges
Goed schillen en vervolgens afkoken onder toevoeging van zout boter en een beetje suiker (evt. in vacuumzakken bereiden in een stoomoven anders traditioneel in water )
Vier asperges afdeppen en op smaak brengen met peper en zout vervolgens bloemen en paneren in de panko waardoor de kruiden zijn vermengd
Deze later a la minute frituren
Doperwten
Creme ; doperwten afkoken daarna met roomboter en smaakstoffen fijn malen in de keukemachine door een zeef wrijven en a la minute
Opwarmen en op bord dresseren
Saus
Kalfsfond inkoken met de vermelde ingrediënten en geheel afbinden met koude blokjes roomboter.
Dresseren
Geheel op warme borden opmaken asperges boven aan het bord doperwtenpuree er tegenover hiertussen een plak varkensribstuk waarbij de gefrituurde asperges saus er omheen dresseren
Truffelsalsa toevoegen en de truffeljus
Met een keukenmachine fijndraaien de gehele massa door een haarzeef wrijven en met een injectienaald (grof) het ribstuk injecteren
Ribstuk bestrooien met peper en zout en in de roomboter met een scheutje olijfolie aanbraden.
Daarna verder garen in de oven op 160 C gedurende 40 minuten (moet gaar zijn)
Asperges
Goed schillen en vervolgens afkoken onder toevoeging van zout boter en een beetje suiker (evt. in vacuumzakken bereiden in een stoomoven anders traditioneel in water )
Vier asperges afdeppen en op smaak brengen met peper en zout vervolgens bloemen en paneren in de panko waardoor de kruiden zijn vermengd
Deze later a la minute frituren
Doperwten
Creme ; doperwten afkoken daarna met roomboter en smaakstoffen fijn malen in de keukemachine door een zeef wrijven en a la minute
Opwarmen en op bord dresseren
Saus
Kalfsfond inkoken met de vermelde ingrediënten en geheel afbinden met koude blokjes roomboter.
Dresseren
Geheel op warme borden opmaken asperges boven aan het bord doperwtenpuree er tegenover hiertussen een plak varkensribstuk waarbij de gefrituurde asperges saus er omheen dresseren