KookJij

Loempia

Een heerlijk loempia recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 40 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Loempia te bereiden

Laat de so-oen wellen in heet water: giet vervolgens het water af.
Was de taugé en rasp de worteltjes fijn. Was en snijd de kool heel fijn. Laat het gehakt fruiten in eigen vet. Voeg de eieren aan het gehakt toe en roer het geheel tot kruim. Voeg de kool en de worteltjes toe en roer dit goed om. Voeg dan de taugé, de kruiden en de smaakstoffen (behalve de maggi) toe. Laat het geheel even op het vuur tot de kool iets zacht is, en voeg dan de so-oen en de maggi toe. Laat het geheel uitlekken in een vergiet, vang het vocht op, giet dit weer terug en laat daarna opnieuw goed uitlekken.
Haal de diepvriesvellen van elkaar los, en snijd een gedeelte door-midden. Leg een heel vel neer en in het midden het doorgesneden vel, dus tezamen 1 1/2 vel.
Leg er een beetje vulling op, vouw de zijkanten naar binnen en rol het op.Smeer het laatste stukje in met geklutst ei. Vouw ze goed dicht.
Frituur de loempia's in zonnebloemolie of eigen merk en laat ze goudbruin worden. Laat de loempia's staande uitlekken.
Serveer ze met een pikante chilisaus.


Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Dit is het originele recept van moeder op dochter uit de Indische keuken.

Dit recept is voor de grote loempia.

Ik heb er kleine loempiaatjes van gemaakt en dit werden er tallen.
En alles ook fijn gesneden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst