KookJij

Loempia van lamszwezerik en wakame met lichte

Een heerlijk loempia van lamszwezerik en wakame met lichte recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Loempia van lamszwezerik en wakame met lichte te bereiden

Loempia. Was de zwezerik en verwijder bloed en pezen.
Blancheer de zwezerik in kruidenbouillon.
Laat ze afkoelen en verwijder de vliezen.
Kruid de zwezerik met peper en zout, verdeel ze in kleine stukken, bloem ze en bak ze in geklaarde boter goud bruin.
Wok de gesnipperde groeten kort.
Leg de loempiavellen op een snijplank en bestrijk ze met gesmolten boter.
Houd de Wakame vellen even boven een warmte bron zodat ze soepel worden
Bekleed de vellen met een wakame vel en leg daar weer een loempia vel over.
Meng de zwezerik en de gewokte groenten in gelijke porties.
Leg op een hoek van ieder vel een portie van dit mengsel. Rol de vellen tot de helft op,sla de zijkanten naar binnen, zodat een rolletje van ca. 10 cm ontstaat en rol verder strak op.
Bestrijk het puntje met wat eiwit en plak dicht. Frituur de loempia in olie van 180 °C.
Saus. Verhit de room met de bouillon en de room en de mosterd.
Kook de saus in en bindt met beurre manié (boterklontje door bloem gerold).
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Presentatie:
Serveer de loempia op een klein bordje met wat saus en een takje peterselie.






Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst