Recept
« Terug naar recepten
Loempiaatje met mie en garnalen
PT55M
Loempiaatje met mie en garnalen
Een heerlijk loempiaatje met mie en garnalen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loempiaatje met mie en garnalen te bereiden
Wel de glasmie volgens de gebruiksaanwijzing in water met het bouillontablet.
Zet een vergiet op een bak waar de prei in zit en giet de mie hierboven af.
Laat de prei nog een paar minuten staan en spoel de mie onder koud water af.
Laat goed uitlekken.
Giet ook de prei af en laat goed uitlekken.
Knip de mie wat kleiner en vermeng met de prei en garnalen.
Breng deze vulling op smaak met chilisaus.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de filodeegvellen in de breedte doormidden.
Bestrijk de helft van de vellen met een kwastje olie.
Leg hierop weer een vel en verdeel hierop een beetje van de vulling. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol dan het deeg op tot een strak rolletje.
Plak de rand dicht met wat olie en leg de rolletjes met de naad naar onderen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrijk de loempiaatjes met een kwastje olie en bak ze in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Serveer warm met een beetje chilisaus.
Zet een vergiet op een bak waar de prei in zit en giet de mie hierboven af.
Laat de prei nog een paar minuten staan en spoel de mie onder koud water af.
Laat goed uitlekken.
Giet ook de prei af en laat goed uitlekken.
Knip de mie wat kleiner en vermeng met de prei en garnalen.
Breng deze vulling op smaak met chilisaus.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de filodeegvellen in de breedte doormidden.
Bestrijk de helft van de vellen met een kwastje olie.
Leg hierop weer een vel en verdeel hierop een beetje van de vulling. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol dan het deeg op tot een strak rolletje.
Plak de rand dicht met wat olie en leg de rolletjes met de naad naar onderen op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrijk de loempiaatjes met een kwastje olie en bak ze in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Serveer warm met een beetje chilisaus.