Recept
« Terug naar recepten
Loempia's uit de Filippijnen
PT130M
Loempia's uit de Filippijnen
Zo'n beetje de meest eenvoudige loempia die er is.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Filipijnen
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loempia's uit de Filippijnen te bereiden
- In een grote kom het gehakt,de uien,knoflook, zout en peper, lente-uien, wortelrasp,1 ei, peterselie goed door elkaar kneden tot een homogene massa.
- Leg de loempiavellen met een punt naar je toe en doe daarop 1 1/2 eetlepel vulling. Sla de punt die naar jou wijst naar voren om en laat li en re de flappen aansluiten. Rol dan de loempia op in de richting van je af en kwast de voorkant in met wat geklutse ei. Leg de loempia weg op de vouw.
- Laat de loempiavellen tijdens het maken niet uitdrogen en bewaar ze onder een vochtige theedoek. Leg de loempia's neer op een blad om ze te laten rusten. Frituur met enkele loempia's tegelijk tot ze gaar zijn (na zo'n 10 tot 11 minuten). Laat ze rechtop staand uitdruipen op keukenpapier.
- Serveer ze met een of andere sweet & sour saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Dorry Hertog zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Wim,
Ik denk dat je de loempia'tjes eerst moet voor - frituren en dat je ze daarna in de airfryer verder kunt klaar maken
Jan A.
Jan A van der Hoeden zegt:
Dorry,
Je hebt helemaal gelijk : ik was het gehakt gewoon vergeten.Het staat er nu weer bij.Het gehakt hoeft niet eerst voor gebakken te worden,de 10 - 11 minuten frituren op 180 graden Celsius is voldoende om het gehakt door en door te garen.
Jan A.