Recept
« Terug naar recepten
Loempia's
PT30M
Loempia's
Een heerlijk loempia's recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Angelique Dekker
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jane
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loempia's te bereiden
Snij de groenten e.d. in dunne reepjes.
Pers de knoflook.
Snij de fricandeau en de kipfilet in kleine reepjes
Was de taugé.
Snij de tahoe in blokjes.
Bak in een grote pan in een laagje olie eerst de fricandeaureepjes aan in circa 5 minuten.
Doe daarna de uitgeperste knoflook er bij.
Voeg daarna de kippenreepjes toe, samen met de sambal.
Na circa 8 minuten voeg je hier de gesneden prei bij.
Braad in een GROTE pan de tahoe blokjes in olie aan.
Voeg de witte kool toe en bak alles even aan.
Voeg de bamboe reepjes toe en laat even meesmoren.
Voeg zout en ve-tsin naar smaak toe.
Meng vervolgens alles uit de vleespan in de grote pan en meng goed op laag vuur.
Doe als laatste de taugé er bij en laat nog heel even doorsudderen, onder voortdurend mengen.
De taugé moet knapperig blijven!
Laat het loempia mengsel afkoelen.
Bak van 5 eieren omeletten en snij deze aan dunne reepjes.
Snij de plakken ham in tweeen.
Bedek de uit de vriezer gehaalde (45 minuten ontdooide) loempiavellen met een natte doek of servet. (Anders drogen ze uit en zijn niet meer te gebruiken!)
Neem een dikke of twee dunne loempiavellen van de stapel en leg er DIAGONAAL een halve plak ham, een deel van de omelet reepjes en een paar scheppen van het loempiamengsel op.
Vouw de vellen als een enveloppe dicht met een laagje van het geklutste ei.
Frituur de loempia direct (180 graden frituurvet) tot het buitenlaagje lichtbruin is. Laat de loempia uitlekken en afkoelen.
Daarna af laten koelen en invriezen.
Pers de knoflook.
Snij de fricandeau en de kipfilet in kleine reepjes
Was de taugé.
Snij de tahoe in blokjes.
Bak in een grote pan in een laagje olie eerst de fricandeaureepjes aan in circa 5 minuten.
Doe daarna de uitgeperste knoflook er bij.
Voeg daarna de kippenreepjes toe, samen met de sambal.
Na circa 8 minuten voeg je hier de gesneden prei bij.
Braad in een GROTE pan de tahoe blokjes in olie aan.
Voeg de witte kool toe en bak alles even aan.
Voeg de bamboe reepjes toe en laat even meesmoren.
Voeg zout en ve-tsin naar smaak toe.
Meng vervolgens alles uit de vleespan in de grote pan en meng goed op laag vuur.
Doe als laatste de taugé er bij en laat nog heel even doorsudderen, onder voortdurend mengen.
De taugé moet knapperig blijven!
Laat het loempia mengsel afkoelen.
Bak van 5 eieren omeletten en snij deze aan dunne reepjes.
Snij de plakken ham in tweeen.
Bedek de uit de vriezer gehaalde (45 minuten ontdooide) loempiavellen met een natte doek of servet. (Anders drogen ze uit en zijn niet meer te gebruiken!)
Neem een dikke of twee dunne loempiavellen van de stapel en leg er DIAGONAAL een halve plak ham, een deel van de omelet reepjes en een paar scheppen van het loempiamengsel op.
Vouw de vellen als een enveloppe dicht met een laagje van het geklutste ei.
Frituur de loempia direct (180 graden frituurvet) tot het buitenlaagje lichtbruin is. Laat de loempia uitlekken en afkoelen.
Daarna af laten koelen en invriezen.