Recept
« Terug naar recepten
Lof op z'n Ardeens
PT45M
Lof op z'n Ardeens
Een heerlijk lof op z'n ardeens recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lof op z'n Ardeens te bereiden
Verwijder de buitenste bladeren van de witlof.Snijd evt.de pit (bitter) eruit en was de struikjes in ruim koud water en laat ze goed uitlekken.Snijd de ham in kleine stukjes.Bestrijk een braadpan dik met boter en leg de helft van de ham erin.Leg daarop de struikjes witlof en bestrooi deze met nootmuskaat en peper.Leg de rest van de stukjes ham erop en leg een deksel op de pan.Laat alles 10 min. op hoog vuur staan.Temper het vuur en smoor de witlof in 25 min.gaar.Leg de struikjes witlof met de ham op een schaal en giet de vocht erover heen.
Lekker met aardappelkroketjes of aardappelpuree.
Lekker met aardappelkroketjes of aardappelpuree.