KookJij

Lollige garnaaltjes

Een heerlijk lollige garnaaltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: visbureau
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lollige garnaaltjes te bereiden

Garnituur:
Schil de paprika’s en snij ze in brunoise. Snij de sjalotten fijn en de komkommers in brunoise. Hou dit alles apart in de koelkast.

Gazpacho:

Snijd de komkommer, tomaten, ajuin, rode peper, look en het brood fijn en voeg het water de sherryazijn, olijfolie en tomatenpuree aan dit mengsel toe. Kruid met peper, zout en tabasco en voeg wat citroensap toe. Laat dit mengsel een halve dag rusten. Mix daarna het geheel tot een smeuïg soepje en zeef door een fijne zeef. Meng de garnituur door de gazpacho. Verdeel de garnalen over 4 vormpjes en giet de gazpacho erin. Laat bevriezen in het vriesvak. Serveer als aperitiefhapje.

De garnalen kunnen eventueel apart geserveerd worden.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bep

bep zegt:
wil niet heel vervelend zijn maar gazpacho komt uit spanje en niet uit ned.
Kooktoon

Kooktoon zegt:
Als je een vormpje van 8 cm neemt, krijg je een stevige kluit diepvriesijs op je bord. Tegen de tijd dat je dat hebt weggesabbelt is het tijd voor het nagerecht.
Lekker tijdens een hittegolf.