Toen we pas in NL kwamen wonen (1969), werd er bij ons in de buurt op de huishoudschool een kookworkshop gegeven door een Indonesische kok, gesponsord door Conimex. Die workshop heb ik gevolgd en nadien verschillende keren een rijsttafel klaargemaakt. De lomboks waren toen, net als paprika, mango en avocado niet of moeilijk te krijgen. Volgens mij was AH de eerste supermarkt die, tot mijn vreugde, met deze producten kwam.
De Indonesische kok rekende 2 lomboks pp, maar dat kun je zelf veranderen.
Op de FOTO zie je een deel van de gerechten die we toen gemaakt hadden (totaal 32 gerechten, waarvan sommige kant en klaar van Conimex). De lombok zie je links bovenaan.(De lombok staat er niet goed op, als je op de foto klikt, wordt die groter en zie je de hele lombok)
Het boekje van Conimex heb ik nog, vol met kookvlekken en plakband.
Recept
« Terug naar recepten
Lombok Isi gevuld met Frikadel Goreng (zie info)
PT25M
Lombok Isi gevuld met Frikadel Goreng (zie info)
Een heerlijk lombok isi gevuld met frikadel goreng (zie info) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Workshop en boekje Conimex 1969
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lombok Isi gevuld met Frikadel Goreng (zie info) te bereiden
Het gehakt (=frikadel) moet eigenlijk extra fijn gemalen zijn. Je kunt het eventueel door een zeef of met een vork extra fijnmaken (doe ik ook niet altijd).
Het ei loskloppen. De droge ingrediënten door het gehakt mengen en een beetje van het ei erdoor kneden. Het mag niet te nat zijn, daarom doe ik niet direct al het ei erbij.
De lomboks wassen, de uiteinden NIET verwijderen. Met een scherp mesje de lombok in de lengte aan één kant opensnijden maar aan de boven en onderkant een randje heel laten. De zaadlijsten en zaadjes voorzichtig verwijderen.
De lomboks vullen met het gekruide gehakt en in de koekenpan voorzichtig bakken tot het gehakt gaar is.
Het ei loskloppen. De droge ingrediënten door het gehakt mengen en een beetje van het ei erdoor kneden. Het mag niet te nat zijn, daarom doe ik niet direct al het ei erbij.
De lomboks wassen, de uiteinden NIET verwijderen. Met een scherp mesje de lombok in de lengte aan één kant opensnijden maar aan de boven en onderkant een randje heel laten. De zaadlijsten en zaadjes voorzichtig verwijderen.
De lomboks vullen met het gekruide gehakt en in de koekenpan voorzichtig bakken tot het gehakt gaar is.
fabita zegt: