Recept
« Terug naar recepten
Lotteragout met Tripel Chimay en aardappelkaaskoek
PT40M
Lotteragout met Tripel Chimay en aardappelkaaskoek
Een heerlijk lotteragout met tripel chimay en aardappelkaaskoek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lotteragout met Tripel Chimay en aardappelkaaskoek te bereiden
Schil de aardappelen en was ze in hun geheel.
Snijd ze nu in fijne reepjes (met behulp van mandoline). Nadien niet meer wassen.
Meng ze met de kaas Vieux Chimay, kruid met peper en bak ze als een pannenkoek in de pan.
Gaar ze in een oven van 180°C.
Kleur de stukken staartvis aan in de boter, voeg er de prei en de sjalotten bij en laat goed doorstoven.
Bevochtig met de Tripel Chimay en de visfumet en laat een 10-tal minuten doorkoken.
Giet er de room bij en laat nog kort inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
Steek met een inoxring kleine aardappel-kaaskoekjes uit.
Snijd ze nu in fijne reepjes (met behulp van mandoline). Nadien niet meer wassen.
Meng ze met de kaas Vieux Chimay, kruid met peper en bak ze als een pannenkoek in de pan.
Gaar ze in een oven van 180°C.
Kleur de stukken staartvis aan in de boter, voeg er de prei en de sjalotten bij en laat goed doorstoven.
Bevochtig met de Tripel Chimay en de visfumet en laat een 10-tal minuten doorkoken.
Giet er de room bij en laat nog kort inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
Steek met een inoxring kleine aardappel-kaaskoekjes uit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
yvonnehijdra zegt:
Probeer het nog eens, ik kan het wel openen.
bertal zegt:
Waarom weet ik niet, maar ik kan het wel openen, succes, prettige feestdagen.:);)m.v.g. Bert