Tip: ook erg lekker is met gewone slagroom
wij hebben de ingredienten verdubbeld want anders is de cake te klein want hij is erg lekker
Recept
« Terug naar recepten
Luchtige sinaasappel cake
PT25M
Luchtige sinaasappel cake
Een heerlijk luchtige sinaasappel cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Niels Petra & Jessy Zwart
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
220 kCal energie
6 Gram eiwit
13 Gram vet
30 Gram koolhydraten
6 Gram eiwit
13 Gram vet
30 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luchtige sinaasappel cake te bereiden
•Verwarm de oven voor 160º hete lucht 150º
•Vet de bakvorm in met 1 eetlepel boter en bestuif hem met 1 eetlepel cakemeel
•Was en rasp de schil van 1 sinaasappel
•Schil de sinaasappel en snij deze in plakjes en pers de ander 2 uit
•Klop de boter met 200 gr suiker, sinaasappelrasp, kaneel, een snufje zout zacht en romig
•Splits de eieren en klop in een vetvrije kom het eiwitten stijf
•Roer de eidooiers met 60 ml sinaasappelsap door het botermengsel
•Zeef het cakemeel en roer dit door het boter mengsel tot een glad beslag
•Spatel de stijf geklopte eiwitten door het beslag (maar voorzichtig en niet met de mixer)
•Schep het mengsel in de bakvorm
•Bak de cake in 60 minuten goudbruin en gaar
•Laat hem 10 minuten in vorm afkoelen en los hem dan uit de vorm
•Breng 100 ml sinaasappelsap met suiker naar smaak aan de kook en roer tot de suiker is op gelost, verwarm hier in gedurende 3 min de sinaasappel schijven
•Verdeel de plakken over de cake en besprenkel de sinaasappel sap royaal over de cake en geef de rest er apart bij
•Klop de vanille suiker door de yoghurt en serveer deze bij de cake.
•Vet de bakvorm in met 1 eetlepel boter en bestuif hem met 1 eetlepel cakemeel
•Was en rasp de schil van 1 sinaasappel
•Schil de sinaasappel en snij deze in plakjes en pers de ander 2 uit
•Klop de boter met 200 gr suiker, sinaasappelrasp, kaneel, een snufje zout zacht en romig
•Splits de eieren en klop in een vetvrije kom het eiwitten stijf
•Roer de eidooiers met 60 ml sinaasappelsap door het botermengsel
•Zeef het cakemeel en roer dit door het boter mengsel tot een glad beslag
•Spatel de stijf geklopte eiwitten door het beslag (maar voorzichtig en niet met de mixer)
•Schep het mengsel in de bakvorm
•Bak de cake in 60 minuten goudbruin en gaar
•Laat hem 10 minuten in vorm afkoelen en los hem dan uit de vorm
•Breng 100 ml sinaasappelsap met suiker naar smaak aan de kook en roer tot de suiker is op gelost, verwarm hier in gedurende 3 min de sinaasappel schijven
•Verdeel de plakken over de cake en besprenkel de sinaasappel sap royaal over de cake en geef de rest er apart bij
•Klop de vanille suiker door de yoghurt en serveer deze bij de cake.