Recept
« Terug naar recepten
lumper(rijstrolletjes met kipvulling)
PT60M
lumper(rijstrolletjes met kipvulling)
Een heerlijk lumper(rijstrolletjes met kipvulling) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
cursus indonesisch koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe lumper(rijstrolletjes met kipvulling) te bereiden
De ketang net zo opzetten als witte rijst.Voeg alleeen 2 kopjes santen en het zout toe.De stukjes kip licht bruin bakken met zout en de koenjit.knoflook persen met stukjes ui mengen en de fijn gewreven kemiries en djinten.doe het mengsel in een pan en voeg 2 kopjes santen toe.Breng aan de kook.Voeg de sereh en de salambladeren er aan toe,alsook de suiker en de kip.Zet op midelmatig vuur en roer goed om tot er een dikke brei ontstaat.Pak een beetje ketang doe er wat vulling in,een beetje van de geroosterde kokos erop en maak er een dik rolletje van.Wikkel dit in het bananenblad of plasticfolie.doe de rest op de zelfde manier.
gijs zegt: