Wij eten vaak witlofsalade.
Ik vind het leuk om er elke keer iets anders mee te doen.
Recept
« Terug naar recepten
Luxe Witlofsalade
PT35M
Luxe Witlofsalade
Een heerlijk luxe witlofsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
HdV
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luxe Witlofsalade te bereiden
Snijd de witlof, na verwijderen van het hart, in repen, overdwars..
Marineer de knoflook en de appel kort in een scheutje Maggi. ( even laten intrekken, zodat alles ermee bedekt is.)
Doe de witlof in een kom en voeg de overige ingredienten toe, inclusief de tonijn,
Voeg een flinke scheut olijfolie toe, niet te karig.
Voeg naar smaak zout toe.
Proef, na mengen, of de smaken in balans zijn, evt nog wat gembersiroop toevoegen.
De salade een kwartiertje laten rusten, koelkast en dan opdienen.
Lekker met opgebakken aardappeltjes
Marineer de knoflook en de appel kort in een scheutje Maggi. ( even laten intrekken, zodat alles ermee bedekt is.)
Doe de witlof in een kom en voeg de overige ingredienten toe, inclusief de tonijn,
Voeg een flinke scheut olijfolie toe, niet te karig.
Voeg naar smaak zout toe.
Proef, na mengen, of de smaken in balans zijn, evt nog wat gembersiroop toevoegen.
De salade een kwartiertje laten rusten, koelkast en dan opdienen.
Lekker met opgebakken aardappeltjes