Recept
« Terug naar recepten
Macaroni met kip
PT30M
Macaroni met kip
Een heerlijk macaroni met kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni met kip te bereiden
De kippen opzetten met ± 2 l water en een stukje foelie.
Ais ze gaar zijn, de kippen er uitnemen en in de bouillon de macaroni gaarkoken.
De borststukken van de kippen in nette vierkante stukjes snijden.
Van het overige vlees gehakt maken, hiervan kleine balletjes vormen en deze ± 2 minuten koken.
Is de macaroni gaar en is er nog veel nat op, dan in een andere pan er bloem en boter doorheen roeren.
Hierbij de bouillon toevoegen en de saus afmaken met eierdooiers, citroensap, de macaroni, stukjes kip en de balletjes gehakt.
Als er op de macaroni maar weinig vocht is, dan kan dit wel door eierdooiers alleen gebonden worden.
Ais ze gaar zijn, de kippen er uitnemen en in de bouillon de macaroni gaarkoken.
De borststukken van de kippen in nette vierkante stukjes snijden.
Van het overige vlees gehakt maken, hiervan kleine balletjes vormen en deze ± 2 minuten koken.
Is de macaroni gaar en is er nog veel nat op, dan in een andere pan er bloem en boter doorheen roeren.
Hierbij de bouillon toevoegen en de saus afmaken met eierdooiers, citroensap, de macaroni, stukjes kip en de balletjes gehakt.
Als er op de macaroni maar weinig vocht is, dan kan dit wel door eierdooiers alleen gebonden worden.