Recept
« Terug naar recepten
Macaroni met spinazie en kees
PT45M
Macaroni met spinazie en kees
Die broodkruimels maken het af
Recept van:
Keesmakers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
620 kCal energie
59 Gram eiwit
20 Gram vet
47 Gram koolhydraten
59 Gram eiwit
20 Gram vet
47 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
keesmakers
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni met spinazie en kees te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vermeng de broodkruimels met het paprikapoeder en de olijfolie.
- Ontdooi de spinazie op een matig vuur.
- Verhit 350 ml melk. Vermeng intussen de koude melk met het bakmeel tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg deze toe aan de verhitte melk onder constant roeren, totdat een smeuïge saus ontstaat. Haal de saus van het vuur en voeg steeds beetje bij beetje de kees toe totdat deze gesmolten is. Voeg vervolgens peper en nootmuskaat toe.
-
Kook de pasta vier minuten, zodat deze nog net hard is. Doe de helft van de pasta in een ingevette ovenschaal en doe er een laag spinazie overheen. -
Bedek de spinazie met de overgebleven pasta, en bedek het geheel met de broodkruimels.
Bak het gerecht gedurende 20-30 minuten af in de oven.