Recept
« Terug naar recepten
Macaroni met zoetzuresaus
PT45M
Macaroni met zoetzuresaus
Een heerlijk macaroni met zoetzuresaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jasmine merkelijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni met zoetzuresaus te bereiden
Breng voor de macaroni in een grote pan ruim water met een eetlepel zout aan de kook. Kook de macaroni al dente.
Lunchworst in blokjes snijden.
Blikje ananas uitlatenlekken (sap wordt niet gebruikt)
Taugé in een zeef doen,onder de koude kraan afspoelen en uit laten lekken.
Paprika schoonmaken en in blokjes snijden (niet te kleine blokjes)
Uien pellen en snipperen.
In een grote koekenpan,hapjespan of wok de boter of olie verhitten en de uisnippers er glazig in fruiten.
Paprika en lunchworst toevoegen en al omscheppend verder bakken tot de uien goudgeel zijn en de paprika zacht is.
Taugé toevoegen en al omscheppend verder bakken tot de taugé begint te slinken.
Tomatenketchup en suiker er door roeren, vuur laag zetten.
Ananas stukjes toevoegen.
Maizena in een kommetje oplossen in de azijn, toevoegen en alles al roernd nog kort dor lataen koken tot de saus gebondenis.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Lunchworst in blokjes snijden.
Blikje ananas uitlatenlekken (sap wordt niet gebruikt)
Taugé in een zeef doen,onder de koude kraan afspoelen en uit laten lekken.
Paprika schoonmaken en in blokjes snijden (niet te kleine blokjes)
Uien pellen en snipperen.
In een grote koekenpan,hapjespan of wok de boter of olie verhitten en de uisnippers er glazig in fruiten.
Paprika en lunchworst toevoegen en al omscheppend verder bakken tot de uien goudgeel zijn en de paprika zacht is.
Taugé toevoegen en al omscheppend verder bakken tot de taugé begint te slinken.
Tomatenketchup en suiker er door roeren, vuur laag zetten.
Ananas stukjes toevoegen.
Maizena in een kommetje oplossen in de azijn, toevoegen en alles al roernd nog kort dor lataen koken tot de saus gebondenis.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
bobby zegt: