Recept
« Terug naar recepten
Macaroni van Jami Oliver
PT50M
Macaroni van Jami Oliver
Een heerlijk macaroni van jami oliver recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni van Jami Oliver te bereiden
Verwarm de oven voor op 200C. Vet een (8-10 cm) diepe ovenschaal in met olie. Bereid de macaroni al dente volgens gebruiksaanwijzing. Trek ondertussen het brood aan stukken (als je geen Panko gebruikt), doe ze in de keukenmachine en maal ze tot kruim. Was de tomaten en doe ze samen met de knoflook, basilicum, zongedroogde tomaatjes, ansjovis en een flinke snuf zout en peper in de keukenmachine.
Maal alles ca. 30 seconden. Doe er 2 handen Parmezaanse kaas, de (koffie)room, azijn, nootmuskaat en voor wat meer pit eventueel een halve rode peper of cayennepeper bij. Maal het tot een gladde massa.
Laat de macaroni uitlekken in een vergiet en bewaar wat van het kookvocht. Schenk de tomaten-kaassaus erover met het kookvocht. De saus moet echt dun zijn, want hij wordt snel opgenomen door de macaroni. Schep de pasta in de ovenschaal en schep de stukjes mozzarella erdoor. Meng het laatste handje Parmezaanse kaas met de tijm en het broodkruim en strooi dat gelijkmatig over de macaroni. Besprenkel de pasta royaal met extra vierge olijfolie.
Zet de schaal ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het begint te bubbelen en het korstje krokant en goudbruin is. Strooi er eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas over en serveer de pasta meteen.
Serveertip
Eet er een mooie salade bij.
Maal alles ca. 30 seconden. Doe er 2 handen Parmezaanse kaas, de (koffie)room, azijn, nootmuskaat en voor wat meer pit eventueel een halve rode peper of cayennepeper bij. Maal het tot een gladde massa.
Laat de macaroni uitlekken in een vergiet en bewaar wat van het kookvocht. Schenk de tomaten-kaassaus erover met het kookvocht. De saus moet echt dun zijn, want hij wordt snel opgenomen door de macaroni. Schep de pasta in de ovenschaal en schep de stukjes mozzarella erdoor. Meng het laatste handje Parmezaanse kaas met de tijm en het broodkruim en strooi dat gelijkmatig over de macaroni. Besprenkel de pasta royaal met extra vierge olijfolie.
Zet de schaal ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het begint te bubbelen en het korstje krokant en goudbruin is. Strooi er eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas over en serveer de pasta meteen.
Serveertip
Eet er een mooie salade bij.
rene zegt:
lijkt héél ingewikkled maar is het juist niet