Recept
« Terug naar recepten
Macaronisalade
PT45M
Macaronisalade
Een heerlijk macaronisalade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
rebecca smeets
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
meerdere personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaronisalade te bereiden
Zet een grote pan op met warm water, doe daar een druppel olijfolie in en breng het aan de kook. Kook in een andere pan de eieren.. Bereid de macaroni zoals op het pak staat beschreven. Snijd ondertussen de appel, hamworst en de augurken in blokjes, giet het vocht van de maïs en de erwten weg en voeg deze ook in de grote kom toe. Als de eieren hard gekookt zijn (± 10 min. dan zijn ze zeker weten hard gekookt) schrik ze dan af en laat ze even in koud water liggen totdat ze zijn afgekoeld. Giet de macaroni in een vergiet en laat daar koud water overheen stromen en voel met de hand of alles afgekoeld is (dus door de macaroni gaan met je handen als deze gewassen zijn). Doe de macaroni ook in de grote kom en meng alles goed onder elkaar. Zout en peper toevoegen naar smaak. Slasaus erover en weer goed omscheppen. Pel de eieren en snijd deze in partjes en leg ze als een soort bloem boven op de salade als garnering, pak twee augurken en maak daar waaiers van en leg deze ook boven op de salade.. Min. 2 uurtjes in de koelkast en smullen maar.
Mijn kookverhaal (rebecca smeets)
Mijn moeder maakte dat altijd in de zomer voor me toen ik wat jonger was, omdat ik nooit warm at in de zomer en zo maakte ze alsnog een voedzame maaltijd.