Je kan de taart ook maken met appel i.p.v. pruimen of probeer het eens met peren, alleen niet te rijp en sappig anders word de bodem "nat".
Recept
« Terug naar recepten
Mailänder Zwetschenkuchen
PT60M
Mailänder Zwetschenkuchen
Een heerlijk mailänder zwetschenkuchen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce Beckmann
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Back mas, Bayerisches Fernsehen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mailänder Zwetschenkuchen te bereiden
Bodem:
Boter, suiker, marsepein, vanillesuiker, zout en kaneel schuimig roeren.
Eén voor één de eieren door de massa roeren.
Bloem en bakpoeder mengen en zeven over de boter-marsepeinmassa en goed mixen.
Bodem van de springvorm bekleden met het bakpapier en terug doen in de springvorm.
Bodem bedekken met de boter-marsepein-bloemmassa en goed verdelen.
Pruimen insnijden en de pit er uit halen, de 2 partjes weer insnijden tot de schil zodat je 4 partjes krijgt.
De pruimen met de schil naar beneden in de rondte verdelen.
Raster:
Marsepein met de poedersuiker en 4-5 eigeel mixen totdat er een gladde massa ontstaat.
In de spuitzak doen en een dicht raster maken boven op de pruimen.
Taart in de voorverwarmde oven op 175 graden ca. 45 minuten bakken.
Na het afkoelen springvorm verwijderen en eventueel met een glasuur bedekken.
Boter, suiker, marsepein, vanillesuiker, zout en kaneel schuimig roeren.
Eén voor één de eieren door de massa roeren.
Bloem en bakpoeder mengen en zeven over de boter-marsepeinmassa en goed mixen.
Bodem van de springvorm bekleden met het bakpapier en terug doen in de springvorm.
Bodem bedekken met de boter-marsepein-bloemmassa en goed verdelen.
Pruimen insnijden en de pit er uit halen, de 2 partjes weer insnijden tot de schil zodat je 4 partjes krijgt.
De pruimen met de schil naar beneden in de rondte verdelen.
Raster:
Marsepein met de poedersuiker en 4-5 eigeel mixen totdat er een gladde massa ontstaat.
In de spuitzak doen en een dicht raster maken boven op de pruimen.
Taart in de voorverwarmde oven op 175 graden ca. 45 minuten bakken.
Na het afkoelen springvorm verwijderen en eventueel met een glasuur bedekken.
lekkerbekske zegt: